Home

  • Wij begeleiden ondernemingen in het realiseren van groeiambities

    Onze core is Transformatiemanagment. Wij geloven dat het wegwerken van organisatieverliezen op vlak van structuur en cultuur de sleutel is tot succesvolle en duurzame groei. Typische contexten waarin onze inzet tot organisatiewinst leidt zijn : externe kapitaalinbreng, overnames en fusies, groeiscenario’s, organisatiewissels in familiebedrijven en herstructurering. Typische klanten zijn KMO's, familiebedrijven , Private Equity partners en groeifondsen. Beroep doen op TwInsight kan op project basis of via interim management op C-niveau: CEO, CHR, COO, CMO, CFO, CIO

analyse

Analyse en Advies

inzichten in de dynamieken van je onderneming

impactanalyse van externe factoren en trends


advies met concrete actiepunten

project

Implementatie

change projecten met invalshoeken vanuit één (of meerdere) van de vier elementen: organisatiecultuur (HR, waarden, visie, mensgerichte problematieken), organisatiestructuur (procesflows), strategie (toekomstplan) en business model

advisor

Bedrijfscoaching

implementatie bij
organisatie ontwikkeling

ontwikkelen van leiderschap
versterken van teams

begeleiding bij de kanteling van functies naar rollen

swear

Wat wij beloven

Samen verwerven we inzichten in de dynamieken van jouw onderneming

Met een integrale benadering overschrijden we het klassieke silo-denken

Samen creëren we toegevoegde waarde op drie vlakken:
medewerkers
bedrijfsresultaten
de waarde van jouw onderneming

What's in a name

TWIN verwijst naar Total Workforce Innovation.

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat we vanuit twee (TWIN) invalshoeken (die van de externe partner en de bedrijfsinterne blik) tot rijkere inzichten komen (Sight).

Onze Core

Voor ons gaan structuur en cultuur bij elke verandering hand in hand. TwInsight werk bij voorkeur in complexe bedrijfscontexten, bijvoorbeeld nationale en internationale vestigingen, bedrijven met multi-sites of meerdere business-units, familiebedrijven die voor een generatiewissel staan. Tot onze core rekenen wij de middelgrote tot grote KMO’s.

Sfeerbeeld TwInsight

Situaties en contexten


Je krijgt geen vat op jouw HR-verhaal: slaag je er al in om de juiste profielen aan te werven, dan lijkt het wel alsof retentie een nieuw struikelblok geworden is, naast en ondanks de permanente focus op het vermeerderen van veerkracht en welzijn van jouw medewerkers en het voortdurend inzetten op talentmanagement, learning en development.


Voeg daarbij een verandering in organisatiestrategie, een kanteling van een productie-naar een dienstverlenende organisatie, veranderingen met een directe impact op de jobs van medewerkers, inbreng van extern kapitaal of een externe speler of structureel herontwerp en je krijgt een pittige cocktail die jouw onderneming en haar medewerkers op scherp stelt.

Projecten in de Kijker

Sfeerbeeld TwInsight

Ontwikkelen van leiderschap in de voedingssector

Hoe breder de scope van een leidinggevende, hoe meer relatieve aandacht er nodig is voor de rol als coach eerder dan de traditionele aanpak als captain.

Ontdek hoe TwInsight kijkt naar deze uitdaging.

lees meer
Sfeerbeeld TwInsight

Lange Termijn Strategie in de voedingssector

In een voortdurend evoluerende markt is het juist belangrijk om als team een gedragen en ambitieus plan op te maken, dat richting geeft aan de toekomst en strategische keuzes inzichtelijk onderbouwt.
TwInsight nam die taak op zich in een West-Vlaams familiebedrijf, actief in de voedingssector.

Ontdek de key learnings van dit project.

lees meer

Trendrapporten Sociale Economie

Het Vlaams departement Werk en Sociale Economie (WSE) liet in vijf grote trendonderzoeken nagaan op welke manier Sociale Ondernemers in deze specifieke domeinen nieuwe diensten of producten zouden kunnen ontwikkelen.

De rapporten werden uitgevoerd door Deloitte in samenwerking met TwInsight, en het HIVA.

lees meer

Wat zeggen onze Klanten?

Onze klanten typeren ons als zeer gedreven en betrokken. Vanuit een no-nonsense stijl zetten wij mee de juiste toon, en slagen erin alle betrokkenen in de organisatie mee te krijgen. We hebben een uitstekende radar voor toekomstige trends en uitdagingen. We zijn niet de consultants van de vele theorieën maar gaan steeds praktisch en pragmatisch te werk. Ons enthousiasme werkt aanstekelijk!

“It’s a real pleasure working with and along side Marleen.
Here motivation, insights and go-getter attitude is contagious.
She brings experience and out-of -the box thinking but always very people-oriented solutions to the table. If your looking for a strong funny and positive power to boost your company and assist you in building a sustainable future you should give Marleen a call!”

Inge Timmermans

Change and Project Management-Vandelanotte

“Ik was vooral onder de indruk van de snelheid waarmee TwInsight onze organisatie en haar DNA heeft leren kennen.  Hierdoor waren zij in staat om een vliegende start te nemen en ons vanaf het begin met goede raad én daad bij te staan, en zo een echte meerwaarde voor ons te betekenen.”

Nikolas Vandelanotte

Managing Partner
Vandelanotte

“Zeer tevreden met de kwaliteit en de flexibiliteit van de dienstverlening als inhouse coach. Op korte termijn een zeer goede samenwerkingsrelatie en efficiënte resultaten kunnen bekomen.”

Evy Lekens

Stafmedewerker HR
AZ Damiaan

“Twinsight is een zeer ondernemende partner met een uitgesproken visie op ondernemen. Hun typische “no nonsense” aanpak maakt onze samenwerking iedere keer opnieuw bijzonder aangenaam. Ze kijken met een frisse blik naar ondernemen zonder de realiteit uit het oog te verliezen.”

Stijn Vandeweyer

Deloitte

“Wij bevelen TwInsight aan voor hun professionele aanpak, hun voortdurend positief meedenken, hun actiegerichtheid, hun uitgebreid netwerk en hun juiste toon in communicatie, hun marktkennis en niet te vergeten voor de aangename en warme samenwerking die wij nog steeds mogen ervaren.”

Lees hier onze aanbeveling
op LinkedIN

Nico De Cleen & Dirk Rombaut

Passwerk/TRplus

“Voor de herdefiniëring van onze missie en visie en voor de uitwerking van een concreet en werkbaar organisatiemodel lieten wij ons bijstaan door TwInsight. De gedrevenheid van hun aanpak werkte aanstekelijk op alle betrokken deelnemers. Tot grote tevredenheid van trefpunt Zorg en zijn partners.”

Sofie Van Hecke & collega’s

Team Trefpunt Zorg

“Twinsight heeft ons geholpen in een transitieperiode, meer bepaald om een volgende stap te kunnen zetten in de groei van het bedrijf. Samen met de interne stakeholders werden onder andere concrete stappen gezet in het aanpassen van de organisatiestructuur, het aanwerven en opleiden van personeel en het vastleggen van bedrijfsrichtlijnen.”

Peter Wouters

Delta Engineering

Laatste Nieuws

Sorry, no results were found.

Contacteer Ons