COVID-crisismanagement in de voedingssector

COVID zette de bedrijfswereld op z’n kop: sommigen bedrijven werden verplicht gesloten, anderen bleven voortdoen in zeer moeilijke omstandigheden. TwInsight zette zich in als crisismanager in  één van deze bedrijven in de voedingssector.

In moeilijke tijden ontstaan nieuwe realiteiten en nieuwe noden. Na een jarenlange samenwerking met één van onze klanten in de voeding nam TwInsight de uitdagende rol op als crisismanager tijdens COVID.

Samen met onze klant werkten we aan een systeem waarbij de afdelingen konden blijven draaien, maar tegelijkertijd de kans op besmetting zo klein mogelijk werd gehouden. Wat volgde was een intensief traject waarbij registratie, testing, sensibilisering, communicatie, continue bijsturing van interne proces flows plus een intensieve samenwerking met externe instanties centraal stonden. Dit in een context van fluctuerende vraag- en aanbodmarkten, uitgesproken krapte op de arbeidsmarkt en een meertalige werkvloer waarop vele nationaliteiten actief zijn.

Dankzij een intensieve samenwerking met het management, productie, HR en alle afdelingen slaagde onze klant erin om tijdens deze uitdagende periode operationeel actief te blijven en de beschikbaarheid van haar product te garanderen aan de eindgebruiker.