Organisatie Ontwikkeling en Change in de sector van brandveiligheid

De komst van een private equity partner brengt nieuwe ambities en kansen met zich mee. Om het bedrijf klaar te maken voor “the next level” werd beroep gedaan op TwInsight

Ontdek hoe TwInsight de organisatie versterkte zodat het strategisch plan van de toekomst ook daadwerkelijk realiseerbaar werd .

Onze klant, bestaande uit twee afzonderlijke bedrijven (één in België en één in het buitenland) ging in zee met een Private Equity speler. Naar aanleiding van deze nieuwe samenwerking was het overkoepelend bedrijf op zoek naar een partner om mee de vertaalslag van de vooropgestelde ambitieuze strategische uitdagingen naar een haalbare praktijk te realiseren.

Samen met onze klant maakten wij een volledige blauwdruk van de organisatie zoals zij was: we brachten voor beide bedrijven alle bedrijfsprocessen in kaart, en entten deze op het hoofdproces. Per procesflow werden de organisatieverliezen in kaart gebracht. Op basis hiervan werd een aangepaste procesflow ontwikkeld, waarbij beide bedrijven -rekening houdend met nationale verschillen op vlak van regelgeving- hun processen zoveel mogelijk op elkaar afstemden.

TwInsight begeleidde niet enkel de uittekening van de oude en nieuwe procesflows, maar stond ook in voor de begeleiding van de praktische vertaalslag op de werkvloer, inclusief individuele coaching. Naast organisatieontwikkeling was dit ook een change-project. Het HR beleid werd ondersteund en verder uitgebreid, een planningstool werd ontwikkeld ter ondersteuning van productie (in functie van berekening van werklast en een vlotte taakverdeling). Ook noodzakelijke aanpassingen op andere afdelingen kwamen aan bod. Het resultaat van deze oefening is een versterkte organisatie, met een overkoepelende groeps-CEO, die klaar is om zich verder te ontwikkelen en internationaal op de kaart te zetten.