Organisatie Ontwikkeling in de voedingssector

Als de War for Talent in alle hevigheid losbarst is het slim om de focus op de Fight for Fit te richten, waarbij je met bijzondere aandacht luistert naar de stem van de al aanwezige medewerkers.

Ontdek hoe TwInsight een oplossing op maat helpt uit te werken met data uit verschillende bronnen.

In moeilijke arbeidsmarkten ontstaat vaak een War for Talent. Bedrijven besteden al hun aandacht aan potentiële nieuwkomers, die ze met een goed doordachte onboarding verwelkomen.
Nieuwe medewerkers brengen andere ideeën en dynamieken met zich mee, en maken op die manier het bedrijf toekomst bestendig.

Samen met onze klant in de voeding werkt TwInsight tegelijkertijd aan een Fight for Fit, waarbij er met bijzondere aandacht geluisterd wordt naar de stem van de al aanwezige medewerkers. Waar liggen zij van wakker, hoe verloopt hun dagelijkse leven, wat houdt hen scherp, waarop verwachten zij verbeteringen ? Verzamelde data van exit gesprekken worden gelinkt aan de resultaten van personeelsbevragingen, gecombineerd met oeist-gesprekken, en uitgezet ten opzichte van de ambities op de korte en lange termijn. HR-medewerkers houden op die manier de vinger aan de pols, en creëren samen met iedereen het organisatie-specifieke DNA.

Aanvullend worden de structuren waar nodig aangepast aan de gekozen strategieën, en de werkposten uitgelijnd tot actieve jobs.

TwInsight waakt mee over de coherentie tussen alle actieplannen, met een betere retentie als doelstelling.

Sfeerbeeld TwInsight