COVID- Bedrijfscoaching in de ziekenhuissector

Covid dwong bedrijven om zich te stretchen. Ook TwInsight paste zich aan en werd een boeiende ervaring rijker.

Zoals voor ieder bedrijf en organisatie, dwong COVID ook TwInsight om zich te stretchen. Als externe partij aan de slag gaan op de werkvloer van klanten lag moeilijk in tijden van verplicht thuiswerk. Bij de pakken blijven zitten was echter ook voor ons geen optie.


Een project op vlak van organisatieontwikkeling in een ziekenhuis stond noodgedwongen on hold. De focus van het management ging logischerwijs naar het herorganiseren van afdelingen, verpleegkundigen en protocollen in tijden van COVID. Tegelijkertijd stond het ziekenhuis voor een grote interne reorganisatieoefening, waarbij bestaande verpleegafdelingen opnieuw werden ingedeeld, en bedden anders zouden worden toegewezen. Voor de verpleegkundigen was op dat moment de afdeling waaraan zij zouden worden toegewezen alsook de groepssamenstelling nog onzeker. Die onzekerheid zorgde voor extra druk binnen de teams en bij de leidinggevenden.

TwInsight benutte haar uitgebreide ervaring op vlak van HR, coaching , Change Managent en people skills om tijdelijk het druk bevraagde HR-team als In-House coach op de HR afdeling van het ziekenhuis te versterken. Verpleegkundigen van de COVID-afdelingen, de Spoed en de Intensive Care kregen een klankbord voor hun emoties, zorgen en vragen. Voor elke verpleegkundige afdeling werd ook een groepssessie georganiseerd, waarbij de vele veranderingen door Covid en de impact daarvan voor het team en haar individuele medewerkers bespreekbaar werd. Begeleiding van individuele verpleegkundigen, van team managers en van de oude en nieuwe teams in functie van het interne change traject maakte eveneens deel uit van de opdracht.